BADANIA NIETOLERANCJI POKARMOWYCH

BADANIA NIETOLERANCJI POKARMOWYCH

Zachęcamy Państwa do skorzystania z naszej oferty testów badających nietolerancje pokarmowe.

Test Food Detective jest wykonywany z krwi włosniczkowej pobieranej z palca pacjenta.W naszej klinice wykonuje go doświadczony cytolog.

Testy IMMUNOdiagDieta są wykonywane z krwi żylnej, aby je wykonać nalezy wykupić skierowanie w naszej klinice a następnie udać się do dowolnego punktu pobrań laboratoriów Diagnostyka na terenie całego kraju.

 

 

 

 

Testowane pokarmy

Zboża:

kukurydza, pszenica durum, gluten, ryż, pszenica, żyto, owies.
 

Orzechy i strączkowe:

migdały, orzechy brazylijskie, orzechy cashew, ziarno kakaowca, orzechy włoskie, orzeszki ziemne, groch, soczewica, fasola, soja.
 

Mięsa:

wołowina, kurczak, jagnięcina, wieprzowina.
 

Ryby i owoce morza:

mięso ryb słodkowodnych (łosoś, pstrąg), skorupiaki (krewetka, krab, homar, małż jadalny), tuńczyk, białe mięso ryb (łupacz, dorsz, flądra)
 

Warzywa:

brokuły, kapusta, marchewka, seler, ogórek, ziemniak, por, papryka (czerwona, zielona, żółta).
 

Owoce:

jabłko, czarna porzeczka, grejpfrut, melon (cantalupa i arbuz), oliwki, pomarańcze i cytryny, truskawki, pomidory.
 

Inne:

jajko (całe), mleko krowie, czosnek, imbir, grzyby, herbata, drożdże.

Panel 28 alergenów (cena 280 zł)
1 Alfa-laktoalbumina Produkty mleczne
2 Kazeina  
3 Żółtko jaja kurzego Jaja
4 Białko jaja kurzego  
5 Kurczak Mięso
6 Wieprzowina  
7 Wołowina  
8 Indyk  
9 Jabłko Owoce
10 Pszenica Zboża glutenowe
11 Żyto  
13 Owies  
14 Jęczmień  
15 Soja Warzywa strączkowe
12 Ryż Zboża bezglutenowe
16 Kukurydza  
17 Seler Warzywa
18 Ziemniaki  
19 Pomidor  
27 Marchewka  
28 Cebula  
20 Orzeszki ziemne Orzechy i nasiona
21 Orzechy laskowe  
22 Migdały  
23 Drożdże piekarskie Pozostałe
24 Łosoś Ryby
25 Dorsz  
26 Tuńczyk  
Panel 280 alergenów (cena 1300 zł)
Sezam Orzechy i nasiona
Orzech pekan  
Orzech włoski  
Nasiona słonecznika  
Orzech laskowy  
Orzech brazylijski  
Migdał  
Pistacja  
Orzeszki piniowe  
Kakao  
Nasiona dyni  
Mak  
Siemię lniane  
Nasiona rzepaku  
Kasztan jadalny  
Orzechy nerkowca  
Nasiona kolendry  
Orzech kokosowy  
Orzechy arachidowe  
Amarantus Zboża bezglutenowe
Ryż  
Ryż, czerwony  
Gryka  
Proso  
Kukurydza  
Dziki ryż  
Otręby kukurydziane  
Komosa  
Ryż gotowany  
Mięso indycze Mięso
Mięso wieprzowe  
Mięso wołowe  
Gęsina  
Cielęcina  
Kurczak  
Dzik  
Sarna  
Mięso kacze  
Jagnięcina  
Królik  
Konina  
Jeleń  
Zając  
Struś  
Baranina  
Banan Owoce
Żurawina  
Avokado  
Pomarańcza  
Cytryna  
Czarna porzeczka  
Truskawka  
Rabarbar  
Arbuz  
Jabłko  
Winogrono  
Ananas  
Brzoskwinia  
Wiśnia  
Kiwi  
Śliwka  
Grejpfrut  
Nektarynka  
Jagoda  
Jeżyna  
Figa  
Malina  
Porzeczka  
Agrest  
Brusznica  
Daktyl  
Gruszka  
Mandarynka  
Mango  
Morela  
Papaja  
Melon  
Rodzynek  
Pomelo  
Marakuja  
Limonka  
Owoce dzikiej róży  
Granaty  
Mirabelka  
Liczi  
Sok z rokitnika  
Ogórek Warzywa
Zielone kiełki brokuła  
Cukinia  
Pomidor  
Marchew  
Cebula  
Seler  
Pietruszka  
Ziemniak  
Papryka  
Surowy kalafior  
Bakłażan  
Kalarepa  
Fenkuł  
Rzodkiewka  
Burak  
Kapusta pekińska  
Brukselka  
Karczoch  
Rzeżucha  
Por  
Chrzan  
Zielona oliwka  
Szparagi  
Kapusta biała  
Boćwina  
Czerwona kapusta  
Kiszona kapusta  
Czarne oliwki  
Słodki ziemniak  
Kapusta włoska  
Brukiew  
Ostra papryczka  
Pasternak  
Jarmuż  
Pędy bambusa  
Kapusta chińska  
Dynia  
Sola  
Szczupak Ryby
Kawior  
Makrela  
Sardynka  
Gładzica  
Ikra łososia  
Karp  
Okoń  
Anchois  
Karmazyn  
Śledź  
Mintaj  
Szpinak  
Dorsz  
Tuńczyk  
Łosoś  
Pstrąg tęczowy  
Halibut  
Łupacz  
Europejski sum  
Węgorz  
Miecznik  
Morszczuk  
Tilapia  
Turbot  
Bób Warzywa strączkowe
Groch włoski  
Groch  
Zielona fasola (francuska)  
Soczewica  
Fasola mung  
Czerwona fasola  
Soja  
Mleko sojowe  
Biała fasola  
Endywia Sałaty
Cykoria  
Sałata  
Sałata lodowa  
Pokrzywa  
Roszponka  
Rukola  
Gluten Zboża glutenowe
Owies  
Żyto  
Jęczmień  
Pszenica  
Pszenica durum (Kasza manna)  
Orkisz  
Gliadyna  
Czosnek Zioła i przyprawy
Kardamon  
Anyż  
Słodka Bazylia  
Koper  
Imbir  
Majeranek  
Curry w proszku  
Kminek  
Pieprz czarny  
Wanilia  
Papryczka chili  
Goździk  
Oregano  
Gorczyca  
Rozmaryn  
Szałwia  
Szczypiorek  
Tymianek  
Pieprz cayenne  
Liść laurowy  
Gałka muszkatołowa  
Ostra papryka w proszku  
Cynamon  
Kurkuma  
Ziele angielskie  
Zielony pieprz  
Pieprz biały  
Trawa cytrynowa  
Lukrecja Miody i słodycze
Cukier trzcinowy  
Miód  
Syrop klonowy  
Jajko kurze Jaja
Białko jaja kurzego  
Żółtko z kurzego jajka  
Alfa- laktoalbuminy Produkty mleczne
Beta - laktoglobulina  
Kazeina  
Kozie mleko  
Owcze mleko  
Ser z owczego mleka  
Mleko nieprzegotowane  
Ser z koziego mleka  
Ser Gouda  
Jogurt  
Niebieski ser  
Sery typu Camenbert  
Parmezan  
Mozzarella, (mleko krowie)  
Ser typu cheddar  
Mozzarella, bawół  
Śmietana  
Mleko, gotowane  
Mleko bawole  
Serwatka krowia  
Twarożek  
Ser topiony  
Ślimak Owoce morza
Kałamarnica  
Rak  
Ostryga  
Krab kieszeniec  
Langusta  
Małż  
Przegrzebek  
Krewetka  
Homar  
Krewetka tygrysia  
Omułki  
Ośmiornica  
Zielona herbata Kawa i herbata
Kawa  
Rumianek napar  
Czarna herbata  
Mięta pieprzowa  
Werbena  
Lipowa herbata  
Herbata Rooibos  
Borowik Grzyby
Grzyb, typ Shitake  
Pieprznik (kurki)  
Boczniak  
Pieczarki  
Aspartam Dodatki do żywności
Glutaminian  
Guma guar  
Guma karobowa (E410)  
Pektyna  
Karagen  
Guma ksantanowa  
Żelatyna  
Agar  
Ocet winny Pozostałe
Wino czerwone  
Wino białe  
Tofu  
Łubin  
Candida Albicans  
Drożdże  
Drożdże piwowarskie  
Słód  
Chmiel  
Tapioka  
Aloes  

GODZINY OTWARCIA

poniedziałek 09:00 - 21:00
wtorek 09:00 - 21:00
środa 09:00 - 21:00
czwartek 09:00 - 21:00
piątek 09:00 - 21:00
sobota (wybrane dni) 09:00 - 18:00
niedziela nieczynne

 

KONTAKT

 61 225 99 88  ( w godzinach otwarcia kliniki )
 ul. Kosińskiego 14/1, 61-519 Poznań
 sekretariat@prolifeclinic.pl